Visita guiada al museu Es Baluard desembre
Es Baluard

Un recorregut per les diferents sales i exposicions actuals del museu Es Baluard. La durada serà d'aproximadament 1 h o 1.30 h. Les exposicions que es visitaran són:

Espai A: 'Carlos Garaicoa. Tota utopia passa per la panxa'

L’arquitectura, amb la ruïna com a agreujant i leitmotiv, ha estat l’eix conductor de la poètica de Carlos Garaicoa des de fa ja trenta anys. Aquesta exhibició ha permès reunir obres que remeten a una preocupació pel nostre lloc en l’ordre natural. La pandèmia i el confinament varen comportar també per a l’artista un moment d’introspecció, un retorn al dibuix i a obres en què els elements de la natura es feien més obvis i recurrents. 


Espai B: 'SIDA. Una història silenciada en el context balear'

L'exposició 'SIDA. Una història silenciada en el context balear' serà comissariada per Jesús Alcaide. La història de la sida és una història col·lectiva de noms, de relats i de vides. Dels que ja no hi són i dels que sobreviuen en una malaltia que per la situació de cronicitat i indetectabilitat s’enfronta a altres problemàtiques.


Espai C: 'Normopaties. Obres de la Col·lecció Es Baluard Museu'

L’exposició 'Normopaties. Obres de la Col·lecció Es Baluard Museu', comissariada per Carles Guerra, presentarà una selecció d’obres del fons del museu datades entre la postguerra europea i les dues primeres dècades del segle XXI. De Wols a André Masson, tot passant per Jean Fautrier i Antoni Tàpies, la pintura semblava compromesa amb un nou projecte cal·ligràfic. Pintures que ara podríem entendre com un procés constituent que aspirava a esdevenir una forma d’escriptura.


Espai D: 'Lluís Vecina Rufiandis. Feliços els fills dels temps intranscendents'

La instal·lació de Lluís Vecina Rufiandis té com a punt de partida el fotògraf Joan Andreu Puig Farran i l’hoteler Jaume Moll. Aquests dos homes convergeixen en un punt de l’illa de Mallorca: la platja de sa Coma, un espai emblemàtic perquè s’hi va produir el desembarcament de les tropes republicanes l’any 1936 i perquè a partir dels anys vuitanta es veu convertit en un centre neuràlgic del turisme de masses. La instal·lació fa palesa aquestes superposicions temporals i mostra que el fenomen del turisme amaga una llarga operació del règim franquista que, tot escudant-se en els beneficis de la modernització del país, va erosionar no només el territori, sinó també les traces de la història. Cal tenir en compte, a més, que el complex hoteler està situat en el lloc on s’ha localitzat la fossa comuna més gran de l’illa.

Dijous 12 de desembre a les 17.30 h al museu Es Baluard, a Palma.

Apunta't a la visita guiada!
Accedeix al teu compte de subscriptor de l'ARA
Subscriu-te a l'ARA