Sortejam un exemplar del llibre que ens recomana la Llibreria Embat: 'Infern' de Dante Alighieri (ed. 62. Edició bilingüe i traducció de Joan F. Mira)

El període de participació en aquest sorteig serà del 30 de març al 16 d'abril a les 23:59 h de 2021. Anunciarem el guanyador el dimecres 16 d'abril a les 12h. El guanyador o guanyadora haurà de recollir el premi a la llibreria Embat (Passatge Particular Joan XXIII, S/N, 07002 Palma, Illes Balears)

Un cop tancat el període de participació es farà un sorteig entre tots els participants dins el període indicat. Enviarem un correu electrònic al guanyador en què li especificarem què haurà de fer.

El premi no es podrà canviar o substituir a petició del guanyador. Si per alguna causa no us és possible aprofitar el premi, s'entendrà que hi renuncieu, i Edicions Periòdiques ARA Balears, SL no us haurà de compensar. 

La participació en el sorteig implica l'acceptació d'aquestes bases i del criteri d'Edicions Periòdiques ARA Balears, SL pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del sorteig i de l'elecció dels guanyadors.

Recomanador literari - Embat Llibres

DANTE ALIGHIERI

Nascut a Florència el 1265 i mort a Ravenna (Estats Pontificis) el 1321.

Enguany se celebra el 700 aniversari de la seva mort, commemorat pel govern italià i la Società Dante.

Fou el poeta més important d'Itàlia. Va escriure la Comèdia.

La Comèdia o Divina Comèdia, com la va batejar Bocaccio, és una obra en tres parts: Infern, Purgatori i Paradís, considerada avui l'obra fonamental de la transició del pensament medieval al renaixentista i considerada l'obra culminant de la literatura medieval europea i la base de l'italià modern. S'hi descriu el fantasiós viatge del poeta a través dels diversos cercles de l'Infern, el Purgatori i el Paradís. És un poema que descriu l'estructura de l'altre món segons la concepció de l'època medieval. Escrita en tercets hendecasíl·labs, l'Infern consta de 34 cants, el Purgatori i el Paradís de 33 cants respectivament. 

Dante ha tingut una influència decisiva en la identitat italiana i en la cultura moderna. Molts d'escriptors han tingut en la Comèdia una font d'inspiració temàtica i expressiva. Així, trobam La Comèdia humana d’Honoré de Balzac que agafa el títol de l'obra de Dante.

En el segle XX trobam diferents autors com Euegenio Montale; Primo Levi fa nombroses referències l'Infern de la Comèdia; també les trobam a T.S. Elliot, a la seva obra La terra eixorca. També Ezra Pound gran coneixedor de Dante i Jorge Luís Borges gran admirador, del qual va escriure Nueve ensayos dantescos. La influència en el món de l'art és voluminosa i en totes les èpoques: Boticelli, Miquel Àngel, Eugène Delacroix, Daniel Gabriel Rossetti, William Blake, i Miquel Barceló, entre molts d'altres.

Infern

L'aventura comença el 1300: Dante, que té 35 anys, desperta en un bosc i intenta sortir-ne, però les tres bèsties, la pantera (la luxúria), el lleó (la supèrbia) i la lloba (l'enveja) són el símbol dels vicis que l’impedeixen el pas. Es troba amb un guia i mentor, Virgili, que el conduirà per l'Infern i el Purgatori. L'Infern és dividit en nou cercles. En cadascun dels cercles són castigats els que a la vida eren culpables d'un tipus ben definit de pecat. La divisió en nou es refereix al pensament aristotèlic-tomista. La visió del viatge de l'autor al més enllà i la descripció de l'Infern tal com l'imaginava Dante es presenta en el onzè cant.

D'alguna manera el valor de la Comèdia de Dante la confirma com a l'obra medieval més important del món occidental. Els orígens literaris, històrics i culturals ens uneixen a tots nosaltres de la mateixa manera que ho feren els clàssics grecs i llatins.

Només per aquest motiu s'ho paga fer l'esforç d'aquesta lectura i commemorar el 700 aniversari de la mort del seu creador i la seva aportació a la literatura.

Ed 62, Ed. bilingüe i traducció de Joan F. Mira

 (Ressenya feta per Embat Llibres)

Participa en el sorteig d'un exemplar d'aquest llibre! Només cal que iniciïs la teva sessió i cliquis a 'Vull participar"

 

SORT

Vols gaudir d'aquesta oferta?
Subscriu-te a l'ARA
Accedeix al teu compte de l'ARA