Club de lectura ARA Balears 2023-2024
Abacus, Palma

Club de lectura de l'ARA Balears per a aquest curs 2023-2024

Un dilluns de cada mes ens reunim a la llibreria Abacus per comentar un llibre amb altres persones que l'han llegit i amb el seu autor, en els casos en què sigui possible. Reflexionam sobre la vinculació de les portades amb el contingut del llibre i comentam aspectes literaris i lingüístics, segons l'estil de cada autor, a més de parlar de la trajectòria de l'autor i quina ha estat la motivació que l'ha duit a escriure el llibre.

Marisa Cerdó, professora de català i apassionada per la literatura catalana, conduirà el debat i farà una presentació del llibre i el seu autor. 

El segon llibre que comentarem serà Corbs afamegats. Gabriel Tomàs. El comentarem el proper dilluns 11 de desembre a les 18.30 h a la llibreria Abacus a Palma.

Sinopsi del llibre

«L’obra més real que ha produït la literatura fabricada a Mallorca de la Guerra Civil ençà», afirmava l’escriptor Baltasar Porcel. Considerada com a un dels secrets més ben guardats de la narrativa illenca dels anys setanta, Corbs Afamegats (1972) dibuixa un quadre de realisme poètic, psicologia punyent i dolorosa aspror en el que descriu el desenvolupament desmesurat de l’activitat turística a finals de la dècada dels seixanta. Corbs afamegats, Premi Ciutat de Palma 1970, fila un magma narratiu en el que el personatge principal, mallorquí de procedència humil i rural, comença una relació amb una dona d’Albacete, treballadora de temporada en un hotel d’un nucli turístic. El resultat és un relat de descarnada brutalitat en el que es reflecteix de forma fidel la conjuntura d’una Mallorca en la que tres mons –el dels immigrants, els turistes i uns nadius caricaturitzats com a éssers mesquins i insolidaris– es confronten en un escenari caòtic i canviant. Reeditada amb un nou pròleg introductori a càrrec de Nicolau Dolç, aquesta és una obra essencial per a comprendre, des de la ficció, les dimensions d’un canvi social, econòmic i cultural en el que ja no era possible la tornada enrere.

*Podràs trobar tots els llibres a la llibreria Abacus a partir de dia 16 d'octubre.

 

Fes clic a 'Apunta-t'hi' i ens posarem en contacte amb tu per poder gestionar la reserva i el pagament.

Apunta't al club!
Accedeix al teu compte de subscriptor de l'ARA
Subscriu-te a l'ARA